Tuesday, May 13, 2008

3. gun REIMS

3. gun bu bolgenin en buyuk sehrine gittik. sehrin meydaninda Romalilardan kalmis kalintilar var. Bu sehirdede yine kayagan taslari kullanilmis binalar vardi cokca. Sehrin en unlu yani sampanya ureticileri ve dunyaca taninan sampanya markalari. Bunlardan en ilinenide sanirim MUMM. Ama orada almak icin bakinsamda gozume carpmadi. Daha sonra belcikada markette gordum :D bir ara alip deniycem. Bir diger sehri unlu yapan yani ise 11. yy dan beri butun fransiz krallari tac giymek icin bu sehre Cathedrale Notre-Dame geliyorlar.


Bu da cathedrale Notre-Dame icide gercekten guzel ozelliklede vitraylari...



Burasi Ancien College des Jesuites & Planetarium
Burayi gormeyi coook istiyordum ama tadilat nedeniyle kapaliydi. acayip sinirlendim valla.
1606 da acilmis bir kolej. Su anda hem muze hemde atmosferik filmler icin set olarak kullanilan bir mekanmis. Elimizdeki gezi kitabinda mutlaka gorun yazmis ama biz bahceyle yetindik iste.





Gunun en keyifli anlarida uzum baglarinin ve sampanya ureten kasabalarin arasindan Turistik Sampanya Rotamizi izleyerek gezmekti :D Cok sirin zamaninda epey zengin olan bu kasabalar arasinda gezmek icin fransizlar boyle bir rota yapmislar. oklari takip ederek geziyorsunuz. tepeleri tirmaniyor kasabalara girip uzum baglarini goruyorsun. gerci baglar bu mevsimde yandaki halde. kuru dallar :D Ama kafaya koydum bag bozumunda bir tadim turuna katilcam :D
















Ve gun sonu sampanya bolgesini gezip bir damla sampanya icmedik. ama ben onceden yanimiza sampanya almistim :D kampa gelince gunun yorgunlugunu ennn sevdigim lchees li sampanyayla attik. Herkese sevgileeeeerrr.
-bitti-







4 comments:

MeRaiL said...

Ohhh be sukur diyorum.. Fotolara bayildim, aman tanrim ne kadar guzel bir yesillik oyle, insanin kendisini tepeden asagi birakipta yuvarlanisi geliyor..:D
Onceleri boncuk yapimina daldin diye sandim ama etsy'de de gunceleme gormeyince yazmaya ara verdigini dusundum acikca,neyse geri dondun ya hemde bol fotolu.. ;) Valla seni kiskanmamakta elde degil etrafinda guzel ulkeler gezzz ohh..
Bu arada su sisedeki sarap diye tahmin ediyorum ama, goruntu agiz sulandirici.. :D
Optukkk kocaman

Sweety said...

canimciiimm vallahi cok oldu yazmayali. bende acisini cikarip 3 post ust uste yaziverdim :D gercekten dedigin gibi meralcim belcikanin en guzel yani sanirim yakininda cok ulke olusu. yoksa valla cok sikici bir ulke :D hersey coook yavas. muccckkkss bebislerle beraber :D

KIKI'S DESIGN said...

yaaaa ne kadar güzel yerlere gitmişsinizzzz!!!
bir tatile o kadar çok ihtiyacım var ki sana anlatamam:(çok çok yoruldum canım sweetym...
saat 17 olmuş bile ve benim yapacak daha o kadar çok işim var kiiiii...tatil ise çok uzaaaak...
çok sevindim senin adına öpüyorum çooooooooooooooooooooook!!!
kiki

Sweety said...

Kikiciim anliyorum seni. Kisa bir tatil bile olsa sanki unutuyorsun o kosturmacalari. Adeta resetleniyorsun :D Ama biliyormusun yapacak seylerinin olmasida cok guzel :) bende issizlikten sikilip kendime abuk subuk isler cikartiyorum. en azindan senin yaptigin seyler gercekligi olan seyler. Umarim su gittim dil kursunu duzgunce bitirebilirimde hayirli bir is yapmis olurum bende optuuuuum canimcim.