Thursday, November 20, 2008

Cirque du soleil - Gunes Sirki

Bu hafta ici Belcikaya geldim geleli hep niyetlenip bir turlu gitmedigim cirque du soleil ye en sonunda gidebildim. Brukselden 3 arkadasimla beraber kocalari evde birakip cocuklar gibi sen olalim diye :D kosa kosa buyuk bir heyecanla gittik sirke. Biraz zorlandik bilet vs konularinda. Epeycede para bayildik. Amaaa paranin heeer centini hak eden harika, muthis bir gosteri izledik. Ben cooook begendim gercekten. Herseyiyle buyuleyiciydi. Birkere hayvan yok, o ziplayan sirin kopislerin sahne arkasinda nasil egitildigini dusunmekte yoktu. Ama canli bir orkestra, super muzikler ve kostumler vardi. Isiklari, makyajlari hersey cok iyi yapilmis. Bu sirkin yaklasik 10 tane daha gosterisi var. Biz Belcikaya gelen Quidam` i izleyebildik. Ama neredeyse her sene Belcikaya geliyor bu kanadali sirk kuslari. Ve degisik gosteriler gelirse her senede giderim o kadar hayran kaldim. Sadece sirk oldugunu soylemek zordu. Aslinda biraz modern dans biraz masal da vardi. Her gosterinin bir konusu var. Bizim izledigimiz kucuk bir kizin hayallerini anlatiyor. Ama sizide o buyulu dunyaya goturuyor. Sanatcilar sanki su gibi akiyorlar. Bir gosteride oyle buyuk bir denge sovu yapildiki insan izlerken sahnede yer cekimi yok saniyor. Izleme firsati olanlar tereddutsuz izlesin derim. Ayrica gosterilerin dvd leride mevcutmus ben internettende bulmayi deneyecegim. youtube ta gordugum kadariyla acayip buyuk sahneler hatta acik hava gosterileride yapmislar belki onlara falan ulasilir diyorum. Birde tabiki muziklerini ele gecirmek lazim... Izleyin dinleyin diyorum baskada bisey demiyorum :D Sevgileeer..









Gosterinin bu bolumu beni cok etkiledi...

5 comments:

Anonymous said...

bende bir tv kanalında izlemiştim ve hayran kalmıştım.ne şanslısın ki canlı izledin:) bende istiyorum ya... hatta poyraz daha çoook istiyor:)

Sweety said...

guldemciiim poyrazi o zaman bir trambolin yardimiyla bana ativer. O kucuk oldugu icin ucup gelir. Tr ye gelmedilermi acaba. Umarim en kisa zamanda gelirler izlemek sanada nasip olur canimcim. Gercekten superler... muck

Gizem said...

Ece, sadece 5.5 saat sonra izliyor olacagim, hadi bakalim... yaz basindan beri bekliyordum bugunu..

Sweety said...

Super gizem. Eminim mest olacaksiniz. iyi eglenceler simdiden. yorumlarini bekliyorum blogunda...

Unknown said...

Biz de bu aksam gidicez bakalim. Cok heyecanliyim...