Monday, January 15, 2007

Yılbaşı meyvası

İlk kez Belçika'da denediğim lezzetler arasında bence en güzeli bu meyva. İsmini unutmamak için çok uğraşsamda unuttuğum için yılbaşı meyvası dedim :) bu meyve taaaa Madagaskar'dan geliyormuş. Dışı sert ve dikenimsi bir kabukla kaplı. Rengi ise sarıdan gül kurusuna dönen alacalı renklerle kaplı. Dışındaki kabuk soyulunca içinden beyaz bol suyu meyvası çıkıyor. Kabuk soyulurkende mis gibi kokusu burnunuza geliyor. Ben böyle çok överek anlatıyorum ama eşim tam tersi hiç sevmiyor bu meyvayı. Tadını pek tarif edemeyeceğim ama sanki biraz gül suyu tadı geliyor gibi geliyor bana. Ortasındada büyükçe kahverengi bir çekirdeği var. İsmini aranızda bilen varsa banada söylerseniz sevineceğim :)

10 comments:

Yesim said...

Ece'cim öncelikle blogun hayırlı olsun, çok güzel olmuş. Fotoğrafların yine çok güzeller :)
Bu meyveye gelince, ben henüz tadına bakmadım ama daha önce diğer arkadaşların blogunda görmüştüm kocayemiş ya da dağ çileği deniyormuş bu meyveye. Şu sıralar mevsimiymiş, görürsem ben de alıp deniyeyim bari. Şu linkte daha detaylı anlatılıyor: http://sibelinkahvesi.blogspot.com/2005/11/ilek-aacnn-gzelleri.html
Öpüyorum seni...

Pia said...

selam
blogun hayırlı olsun
dedigin meyveyi ben de ilk kez belcika ya gelince gormustum ama tadı pek hosuma gitmiyor, isin tuhafı sitende gordugumden beri dusunuyorum benim de aklıma adı gelmiyor gelmiyor.
neyse aklıma gelince yazarım artık
sevgiler
pia

Sweety said...

Merhaba Yeşimcim, bence en kısa zamanda denemelisin hatta biraz alıp ben sana getireyim hem Türkiyeyi anlatırsın, canım annemin güzel yüzünü ve Bakırköy'ü, deniz kokusunu vs... Burnumda tütüyor:...)

Sweety said...

Merhabalar Pia,
Sanırım bu meyvanın sevmeyeni seveninden çok :) Her ne olursa olsun hiç tatmadığınız bişeyin tadına ilk kez bakmak bence gerçekten heyecan verici. Siteni en yakın zamanda detaylı bir biçimde gezeceğim. Sevgiler...

cilek said...

Ece Merhaba,
aramıza hoş geldin ,güzel başlamışsın ,daha da güzelleşerek devam etsin blogun .Sevgiler.İpek.

Sweety said...

Ipek sanada merhabalar,
hosbulduk, boyle yazilar geldikce cok mutlu olup daha bir hevesleniyorum tesekkurler :) Yalniz senin bloguna girmeyi beceremedim. bloglari okumak cok keyifliydi hep ama tatli insanlarla tanismakta o kadar keyifliymis. Tanistigimiza memnun oldum sevgiler ipek :)

İpek Kuscu said...

Ece sende linklerimdesin artık,güzel bir hafta sonu diliyorum sevgiler.İpek

Evren Yasa said...

ece bu meyvenin ismi lychee, ben de belcikada yasiyorum bu arada.. senin blogunla tanistigim icin cok mutlu oldum.. cok hos paylasimlar var..

Sweety said...

Evren merhabaa bloguma hosgeldin:) senin ismini Yesimden baya duydum meyvenin ismi icinde saol :) epeydir yemedim canim isytedi bak yine Evren tanistigimiza cok memnun oldum gorusmek uzere. optuuum...

Berceste said...

Lychee ile kocayemişi aynı meyve değil bildiğim kadarıyla. Lychee'nin tadı üzüm gibi ama dediğin gibi biraz gül kokusu da var. Kabuğu soyuluyor. Kocayemişi alkollü bir meyve, kabuğu soyulmadan da yenilebiliyor. Türkçe karşılığını bilmiyorum ama kocayemişi olmadığından eminim!